Select Page

Boulderen is heel populair onder jong en oud. Ondernemer en mede-eigenaar van de klimmuur Youri Jansen is woonachtig in Dordrecht en zoekt al langere tijd naar een geschikt pand op een geschikte locatie.  Youri: “Via de gemeente kwam ik in aanraking met Ron, initiatiefnemer Sportwerf de Biesbosch en ik was direct enthousiast. De combinatie van verschillende “nieuwe sporten” in de Biesboschhal, past erg goed binnen het concept van de Klimmuur”.

Rotsblok
Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. Een boulder betekent rotsblok in het Engels en met boulderen bedwing je dat rotsblok. Omdat er in Nederland geen rotsblokken zijn, boulderen we op boulderwanden. De “boulders” (routes die uitgezet worden op deze wanden) zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Onder alle boulderwanden zijn dikke valmatten geplaatst die zorgen voor de veiligheid.

Sportieve puzzel 
Als je komt boulderen kun je na een korte uitleg direct aan de slag. Naast de gezonde en sportieve uitdaging die boulderen biedt is het ook nog eens onwijs sociaal! Elkaar aanmoedigen en samen die “puzzel” oplossen is het leukste. Met boulderen word je sterker, leniger en slimmer.