Select Page

Medplus Fysiotherapie en Sport ziet in Sportwerf de Biesbosch een unieke locatie om nog meer mensen te laten bewegen

MedPlus Fysiotherapie en Sport is een moderne en grote fysiotherapie praktijk in Dordrecht. Aan het Van Neurenburgpad in Dordrecht kunnen mensen terecht met alle klachten aan het bewegingsapparaat. MedPlus heeft alle specialisaties op het gebied van fysiotherapie in huis, zoals manuele therapie, sportfysiotherapie en kinderfysiotherapie. De huidige locatie heeft 6 behandelkamers en twee sportzalen waar niet alleen patiënten revalideren maar ook dagelijks diverse sportlessen worden gegeven. Eigenaren Mark van Dort en Frans-Jan Kruithof zijn twee van de vier kartrekkers van de herontwikkeling tot Sportwerf de Biesbosch.

“Samen met Ron Stieding en Edward Hoogendoorn zien we een unieke kans om in Dordrecht een plek te creëren waar mensen het sportieve met het sociale kunnen combineren! Bovendien biedt deze locatie ons de mogelijkheid om verder te groeien en het is natuurlijk een hele gave omgeving om mensen te stimuleren in beweging te blijven!”

Stimuleren om in beweging te blijven

MedPlus Fysiotherapie en Sport is ruim 5 jaar geleden begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle praktijk en sportlocatie. Frans-Jan: “Bij het oprichten van MedPlus vonden we het belangrijk dat we naast ruime en moderne behandelkamers ook sportmogelijkheid konden aanbieden. Dit om patiënten optimaal te kunnen begeleiden naar hun gewenste sport- of beweegniveau. We merkten al snel dat wanneer dat niveau bereikt was, mensen liever bleven sporten bij MedPlus en niet terug wilden naar hun ‘oude’ sportschool. Daar hebben we op ingespeeld. We onderscheiden ons op sportgebied door onze kleine groepen, die altijd les krijgen van een professionele sportinstructeur of (sport)fysiotherapeut. Door die persoonlijke begeleiding, kunnen we iedereen de begeleiding geven die hij of zij nodig heeft om de eigen sportdoelen te bereiken. Dat kan een marathon zijn maar ook lekker kunnen wandelen. Wij stimuleren in ieder geval iedereen graag om zoveel mogelijk op de juiste manier in beweging te blijven. Daar worden mensen gelukkiger van!”

Ontwikkelen Sportwerf de Biesbosch

Mark: “We hopen dat we met Sportwerf de Biesbosch een mooie ontmoetingsplaats creëren voor sport en beweging. Dat zit immers in ons DNA en laten we ook graag ontstaan op deze schitterende locatie. We hebben met diverse andere sport-aanbieders een mooi plan van aanpak klaarliggen. En we hopen in 2021 groen licht te krijgen van de gemeente om Sportwerf de Biesbosch te kunnen ontwikkelen.”